Σε ειδικά σχεδιασμένο χώρο εντός του Περιπτέρου 15 της FOOD & DRINKS, οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν εξαιρετικά παρθένα ελαιόλαδα από όλη την Ελλάδα, να εκπαιδευθούν στη γευσιγνωσία και να τα απολαύσουν με τις δοκιμές του food pairing, το 2ο Olive Oil Bar που θα λειτουργεί και τις 3 ημέρες της έκθεσης.
Στη λειτουργία του Bar,
- θα προβάλλονται όλα τα επώνυμα – τυποποιημένα ελαιόλαδα των εκθετών
- θα γίνεται ανάλυση των διαφορετικών ποικιλιών και των εντάσεων των θετικών χαρακτηριστικών τους (φρουτώδες, πικρό, πικάντικο) αλλά και των λοιπών κριτηρίων αξιολόγησης κάθε premium εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου, τόσο προς καταναλωτές όσο και προς τους εμπορευόμενους το προϊόν
- θα «σερβίρονται» σφηνάκια εξαιρετικών παρθένων ελαιολάδων, από τους συνιδρυτές της Oliverse σε συνδυασμούς με γεύσεις τροφίμων, εκπαιδεύοντας τους συμμετέχοντες στα μυστικά των ελαιολάδων μέσω γευστικών δοκιμών
Καθοδηγητές στο «ταξίδι της γεύσης», θα είναι:
- Παναγιώτης Παπανικολόπουλος («Γαστροναύτης») – Σύμβουλος Επιχειρήσεων *
- Κωνσταντίνος Τσορώνης, Χημικός – Ελαιολόγος*
*Αποτελούν τη Συμβουλευτική Ομάδας Oliverse, που δραστηριοποιείται στους τομείς της προβολής της γαστρονομίας του ελαιολάδου και της ανάδειξης των ιδιαίτερων ποιοτικών χαρακτηριστικών των Ελληνικών ποικιλιών ελαιολάδου.