Στο πλαίσιο της Food & Drinks by Detrop 2024, θα πραγματοποιηθεί ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον project, το “Gastronomy EXPerience – Taste the stories”, με στόχο να συνδέσει διακεκριμένους παραγωγούς και μεταποιητές εκλεκτών αγροτικών προϊόντων της ελληνικής γης με κορυφαία εστιατόρια της Θεσσαλονίκης.
Η Food & Drinks by Detrop «βγαίνει» στην πόλη...
… για να προσκαλέσει ενδιαφερόμενους επισκέπτες να επισκεφτούν τα συνεργαζόμενα εστιατόρια της περιοχής και να «γευτούν» ένα μοναδικό “Gastronomy EXPerience”. Οι σεφ των επιλεγμένων εστιατορίων, θα αξιοποιήσουν τις εκλεκτές πρώτες ύλες των συμμετεχόντων εκθετών στη φετινή διοργάνωση της Έκθεσης, δημιουργώντας πρωτότυπες συνταγές και ευφάνταστα πιάτα, τα οποία θα συμπεριληφθούν και θα διατίθενται σε ειδικά μενού για συγκεκριμένες ημέρες.
Τα εστιατόρια που συμμετέχουν στο project είναι από τα κορυφαία της Θεσσαλονίκης και οι αναγνωρισμένοι σεφ τους, θα δημιουργήσουν πρωτότυπα και εκλεκτά μενού.
Δείτε τα μενού κάνοντας κλικ στις φωτογραφίες των Σεφ:
Σε μια πόλη χαρακτηρισμένη από την UNESCO ως γαστρονομικός προορισμός, η δυνατότητα των σεφ να έχουν πρόσβαση σε φρέσκα και υψηλής ποιότητας υλικά, καθώς και η συνεργασία τους με Έλληνες παραγωγούς, θα συμβάλλει στην αναβάθμιση των μενού των εστιατορίων, δημιουργώντας νέες γαστρονομικές προτάσεις που θα αναδείξουν τα τοπικά προϊόντα όχι μόνο της Θεσσαλονίκης, αλλά και κάθε άλλης περιοχής που θα συμμετέχει στο εκθεσιακό γεγονός. Αυτή η πρωτοβουλία «διασύνδεσης» της παραγωγής-μεταποίησης με την παροχή υπηρεσιών εστίασης, μπορεί να προσφέρει πολλαπλά οφέλη, ενώ παράλληλα, να ενισχύσει την τοπική οικονομία και να αναδείξει την υγιεινή διατροφή.
Οργανωτική Επιμέλεια