Search
Close this search box.

Chef: Βασίλης Μπούσι

Taste the stories

Η εταιρία Agrόtopos αποτελεί μία πρότυπη μονάδα παραγωγής, επεξεργασίας και τυποποίησης ρυζιού και οσπρίων. Βρίσκεται στην εύφορη πεδιάδα του Ν. Σερρών, στις παρόχθιες περιοχές του ποταμού Στρυμόνα, περιοχή η οποία αποτελεί την πλέον κατάλληλη για την καλλιέργεια του ρυζιού και άλλων καλλιεργειών. Δραστηριοποιείται στο χώρο αυτό πάνω από 30 χρόνια και είναι μια πλήρως καθετοποιημένη μονάδα καθώς έχει αναπτύξει την δική της ομάδα παραγωγών για να ελέγχει την πορεία των προϊόντων από την καλλιέργειά τους έως και το τελικό προϊόν. Έχει αναπτύξει επίσης,ένα μεγάλο δίκτυο συνεργατών τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, επενδύοντας στην καινοτομία, την εξωστρέφεια και κυρίως την ποιότητα. Στα τριάντα και πλέον χρόνια λειτουργίας του, ο Agrόtopos χρησιμοποιώντας φυσικές και αγνές πρώτες ύλες κατάφερε να παράγει εξαιρετικά προϊόντα με υψηλά πρότυπα ποιότητας, υγιεινής και ασφάλειας. Λαμβάνοντας υπόψη τόσο την παράδοση όσο και τον σύγχρονο τρόπο ζωής αλλά και στοχεύοντας στην υιοθέτηση υγιεινής και ισορροπημένης διατροφής δημιούργησε ολοκληρωμένες σειρές προϊόντων ρυζιού και οσπρίων, τα δικά του παραδοσιακά ζυμαρικά αλλά και έτοιμες συνταγές προσαρμοσμένες στις νέες γαστρονομικές τάσεις.

Ο Δασόκηπος με έδρα την ορεινή Χαλκιδική δραστηριοποιείται γύρω από τη μεταποίηση και το εμπόριο τρούφας και άγριων μανιταριών. Η ενασχόλησή μας ως προς την συλλογή τρούφας είναι πολυετής, από το 2002. Σε συνεργασία με το ΕΘΙΑΓΕ (Ινστιτούτο Δασικών Ερευνών) ταυτοποιούμε ποικιλίες τρούφας στην Ελλάδα. Από το 2007 ασχολούμαστε εντατικά με το εμπόριο της ελληνικής τρούφας, και από το 2010 ο Δασόκηπος είναι η πρώτη εταιρία που ασχολήθηκε με την μεταποίηση τρούφας στον ελλαδικό χώρο. Παράλληλα κατά το διάστημα 2008-2010 λειτούργησε και ο «Αμανίτης στο Δασόκηπο», ένα εστιατόριο με θέμα τις τρούφες και τα άγρια μανιτάρια. Εκεί έλαβε χώρο η πρώτη ελληνική γιορτή τρούφας (Ιούλιος 2008). Ακολούθησαν διάφορες εκδηλώσεις και σεμινάρια που περιλάμβαναν εξορμήσεις στο βουνό με συλλογή τρούφας – άγριων μανιταριών και παρουσίαση της χρήσης τους στην κουζίνα από τον Σύμβουλο- Σεφ του εστιατόριου μας Παναγιώτη Ιωαννίδη. Το εργαστήριό μας βρίσκεται στον τόπο παραγωγής τρούφας και άγριων μανιταριών μέσα σε ένα δάσος οξιάς και βαλανιδιάς στην δεύτερη κορυφή του όρους Χολομώντα ανάμεσα στα γραφικά χωριά Αρναία και Ταξιάρχη. Η ηλεκτροδότηση της μονάδας μας γίνεται από σύστημα φωτοβολταϊκών και η ύδρευση από ιδιόκτητη γεώτρηση.

Η οικογενειακή επιχείρηση του Σταύρου και του Παναγιώτη Αλεξάκη από τον Τρίλοφο Θεσσαλονίκης χτίστηκε πάνω στο αγνό τους πάθος για τη γεωργία. Η οικογένεια ασχολείται με την παραγωγή αγροτικών προϊόντων εδώ και τέσσερις γενιές. Τον πρώτο χρόνο λειτουργίας τους ξεκίνησαν με παραγωγή 5 τόνων και με εξαγωγές σε αγορές όπως Ολλανδία, Σουηδία και Αυστρία όπου και διαμόρφωναν το 100% του τζίρου της εταιρείας. Στη συνέχεια αποφάσισαν να ανοιχτούν και στην εγχώρια αγορά, που ανταποκρίθηκε στην προσπάθεια, καταλαμβάνοντας γρήγορα το 50% του τζίρου. Πλέον καλλιεργούν 700 στρέμματα µε όσπρια και σιτηρά, χωρισμένα στη μέση και εναλλάσσοντας τις καλλιέργειες παράγοντας 30 τόνους οσπρίων. Από το 2021 διαθέτουν και το δικό τους συσκευαστήριο.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Θέλετε να γίνετε εκθέτης;

Ελάτε να συζητήσουμε μαζί την παρουσία σας στην έκθεση

Detrop – Oenos!